ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 80km

Το Σάββατο, 28 Aυγούστου   2021 θα πραγματοποιηθεί αγώνας 80 χλμ.  4.200D+ στο Πήλιο.

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας UPT  διεξάγεται  στις  28-29 Αυγούστου 
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 5:00π.μ. από το αθλητικό  κέντρο Πορταριάς- Μακρυνίτσας Πηλίου. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα είναι οι 19 ώρες και 30 λέπτα (19:30). Ο αγώνας επίσης έχει τα παρακάτω  ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού:

 1. Μακρυνίτσα (Αγία Παρασκευή) 07:00π.μ.  Δηλ. 2 ώρες και και απόσταση 11,km από την εκκίνηση,
 2. Χάνια-1       11:30 μ.μ.  Δηλ. 6,30 ώρες και απόσταση 26.50 km. από την εκκίνηση,
 3. Τσαγκαράδα 15:30 μ.μ.  Δηλ. 10,30 ώρες και απόσταση 47 km. από την εκκίνηση,
 4. Ανήλιο         18:30 μ.μ.  Δηλ. 13,30 ώρες και απόσταση 56,50 km. από την εκκίνηση,
 5. Χάνια-2        22:00 μ.μ.  Δηλ. 17,30 ώρες και απόσταση 67 km. από την εκκίνηση,
 6.                    Τερματισμός Αθλητικο κεντρο Πορταριας- Μακρυνιτσας             00:30π.μ. 19:30 ώρες 

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι θα έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα . 

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 70 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό οπως σας αναφέρεται στην  επικοινωνία μας μετά την έγγριση της εγγραφής σας.

Παροχές που συμπεριλαμβάνονται:
Α) Για όλους τους συμμετέχοντες:
1. Σακίδιο Υποδοχής
2. Δώρο Υποδοχής με τοπικά προιόντα
3. Ατομικός αριθμός αγώνα (bib)
4. Τροφοδοσία καθ` όλη την διάρκεια του αγώνα, σε 8 σταθμούς συνολικά
5. Ιατρική υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα
6. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
7. Pasta Party Προσφέρεται πλήρες γεύμα την προηγούμενη του αγώνα

Β) Για όσους αθλητές τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα θα παρέχεται μετάλιο  Επίσης καλύπτεται η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλεισθούν με οχήματα της διοργάνωσης στα συγκεκριμένα σημεία αποκλεισμού (Χάνια - Τσαγκαράδα - Ανήλιο). Η μετακίνηση τους θα πραγματοποιείται μετά το πέρας του ελεγκτή του αγώνα (σκούπα). Η διοργάνωση δεν αναλαμβάνει την μεταφορά των αθλητών που εγκαταλείπουν τον αγώνα σε άλλα σημεία της διαδρομής. 

Γ) Στoυς 3 πρώτους τερματίσαντες κάθε κατηγορίας θα δοθούν έπαθλα, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Aπαραίτητος Εξοπλισμός: Οι αθλητές/αθλήτριες που θα συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον τον παρακάτω απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Οι αθλητές θα ελεγχθούν τόσο κατά την εκκίνηση του αγώνα, όσο και κατά την διάρκεια του σε όλους τους σταθμούς.

 1. Σακίδιο πλάτης με ιμάντες ή νέου τύπου γιλέκο - σακίδιο
 2. Δοχείο Υδροδοσίας
 3. Αλουμινοκουβέρτα
 4. Φακό κεφαλής
 5. Κινητό
 6. Αδιάβροχο ή αντιανεμικό

Προτινόμενος Εξοπλισμός Επιβίωσης: :

 1. Κιτ πρώτων βοηθειών
 2. Γάντια - σκούφος
 3. Φάρμακα
 4. Μπατόν
 5. Ηλεκτρολύτες
 6. Τροφή

Αιτήσεις συμμετοχής αθλητών: Οι αιτήσεις συμμετοχής των αθλητών θα ξεκινήσουν στις 1 Ιουνιου 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 1 Αυγούστου 2021. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας www.upt.gr. Με την αίτηση οι συμμετέχοντες οφείλουν να καταβάλλουν το ανάλογο ποσό, εως τις 1 Αυγούστου

Σήμανση της διαδρομής:Η σταθερή σήμανση των μονοπατιών που χρησιμοποιεί ο αγώνας είναι επαρκής,(ΑΣΠΡΟ κύκλο με ΚΟΚΚΙΝΗ βούλα στο κέντρο καθώς και πινακίδες με το λογότυπο Ultra Pelion Trail)όπως επίσης και το ίδιο το ίχνος των μονοπατιών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα απώλειας της σωστής διαδρομής από τους αθλητές.